Alba Iulia în solidaritate pentru Arctica

           Pe data de 4 octombrie 2014, oameni de pe întreg mapamondul au participat la o acţiune numită Ice Ride ce a avut ca scop atenţionarea liderilor lumii asupra schimbărilor climatice şi luarea unor decizii urgente de schimbare. Ice Ride este o acţiune din cadrul campaniei iniţiată de Greenpeace prin care se doreşte protejarea Arcticii.
           Oricine a putut să organizeze un marş în solidaritate cu Ice Ride în oraşul său, sau să participe la acest festival ce implică parade pe biciclete, concerte şi speech-uri.
           În România, singurul oraş în care s-a desfăşurat această acţiune a fost Alba Iulia unde începând cu ora 15:00, în faţă la Cinema Dacia, voluntarii Greenpeace împreună cu locuitorii şi turiştii au participat la marşul de solidaritate cu mişcarea globală Ice Ride.
           În urma ultimelor cercetări asupra zonei arctice s-au descoperit aprox. 150.000 de “fântâni” de gaz metan. Acestea pun în pericol viaţa întregii omeniri datorită efectului de seră fiind şi adevărate “bombe” sub gheaţă.
           Eliberarea gazului metan aflat acum în subsol, în atmosferă ar duce la avansarea bruscă a schimbărilor climatice şi la adevarate catastrofe.
           „Există posibilitatea să fie scăpări de gaz metan în atmosferă. Chiar şi numai o mică parte din carbonul aflat pe fundul oceanului dacă este eliberat în atmosferă, suntem distruşi. […] Suntem pe traiectoria unui scenariu greu de controlat. El va deveni imposibil de gestionat. Acest lucru este deosebit de îngrijorător deoarece Arctica se incălzeşte mai repede decât oricare altă regiune de pe Pământ„, a explicat cercetătorul suedez , Jason Box.
           Zona arctică este casa minunaţilor urşi polari, acum pe cale de dispariţie şi a altor animale care şi-ar putea pierde atât locuinţa cât şi viaţa foarte curând.

                                                                                                                     Comanici Ana Emanuela

 

One Reply to “Alba Iulia în solidaritate pentru Arctica”