La mulți ani, tuturor!

IMG-326

Azi, 11 ianuarie, se împlinește un an de la primul protest împotriva poluării de la Sebeș!

Participarea numeroasă a fost un exemplu impresionant de implicare și solidaritate, dar și de conștiința civică. Ne bucurăm că există atât de mulți oameni care înțeleg ce înseamnă punerea în funcțiune a unei instalații de formaldehidă second-hand și mărirea capacității de producție a fabricii de plăci pe bază de lemn, care prin activitatea desfășurată implică un posibil risc de accidente și o poluare asupra mediului ce poate afecta sănătatea noastră.

După ce luni de zile am studiat atât rapoartele realizate de către compania din Sebeș, cât și Directivele Europene relevante, atenția noastră s-a îndreptat către autoritățile statului român pe care le-am sesizat în nenumărate rânduri asupra a ceea ce implică un amplasament Seveso în oraș.Le anunțăm și pe această cale că sunt responsabile pentru toate manifestările care au avut loc la Sebeș duminică de duminică!

Protestele organizate cu scopul de a atrage un semnal de alarmă nu au fost în zadar, cel mai important rezultat fiind răspunsul Comisiei pentru analiza Contestațiilor din cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor care a suspendat procedura de autorizare și a obligat compania să respecte prevederile legale, dar și faptul că autoritățile încep să manifeste pentru starea de sănătate a locuitorilor din oraș materializat, deocamdată, într-un studiu care urmează a fi realizat în lunile ce urmează. Toate acestea reprezintă doar începutul. Autoritățile responsabile sunt în continuare obligate să își facă datoria.

Dacă drepturile noastre constituționale nu vor fi respectate, vom reîncepe protestele. Împreună vom reuși!

Vă dorim tuturor multă înțelepciune, înțelegere și mai ales sănătate!!!

Asociația PrimaNatura

Comments are closed.