Piaţa Seminţelor Libere la Alba Iulia

11038120_442463292571431_6760236676834950788_n

Piaţa Seminţelor Libere este o piață cu adevărat liberă, e un loc în care fiecare dintre noi contribuie cu surplusul de semințe pe care îl are, dar în plus, cu idei, meșteșuguri, zâmbete, talent, prietenie, bucurie şi idei de discuții. Aici totul e 100% gratuit și necomercial, organizat de chiar cei care participă. Fără bani. Fără troc. Fără schimb.

Aflată la cea de-a doua ediţie în Alba Iulia, Piaţa Seminţelor Libere s-a desfăşurat la Framm’s. Au participat persoane din Alba Iulia şi nu numai, au fost şi persoane de la Sibiu, Cluj Napoca invitate special pentru acest eveniment. În descrierea evenimentului de pe facebook creat special cu această ocazie se menţiona: „Sunteţi aşteptaţi cu drag să schimbăm, oferim, primim seminţe!
Nu trebuie să ai ca să primeşti, nu trebuie să dai ca să primeşti!
Se pot oferi atât semințe locale cât și surplusul de semințe achiziționate din comerț. Importantă este însă informarea transparentă (sursa semințelor, detalii despre cultivare).
Pentru că Seminţele, ca şi Pământul, sunt aici dinaintea noastră! Ne sunt lăsate nouă în grijă, pentru generaţiile care vin..
Aduceţi cu voi voia bună, neaparat! Sunt bineveniţi şi cei care nu au seminţe de oferit, veniţi să ne cunoaştem şi să primiţi seminţe!
Cine nu poate participa poate trimite seminţe prietenilor sau cunoştinţelor care vor fi prezenţi! Cei care încă nu grădinăresc pot lua seminţe pentru părinţi, mame, prieteni…
Cei de mai departe care doresc să viziteze Cetatea noastră, sunteţi bineveniţi!!
Invitaţi speciali: Adela Fofiu şi Dan Unaertepnas, de la Casa de Cultură Permanentă din Cluj! (permanentacasa.wordpress.com) Ne vor povesti despre sharing, economia bunurilor comune şi despre experienţa lor cu economia socială a darului.
Vă aşteptăm cu drag şi cu Seminţe Libere!! Free Seeds! 🙂
Intrarea liberă. Cei care doresc pot oferi donaţii simbolice pt organizare.

Din program:
Semințe de tot felul dăruite cu drag!
Biblioteca cu informații libere despre grădinărit și nu numai (informații copiabile pe stick-uri, să veniți pregătiți!)
Gustări aduse de participanți
Multe alte surprize oferite de participanți ca şi tine! Dacă ai idei şi vrei să le prezinţi în cadrul Pieţei, dă-ne un semn aici pe eveniment 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dan şi Adela de la Casa de Cultură Permanentă din Cluj au trecut pe un sistem de economie socială a darului şi ne-au împărtăşit din experienţa lor: „Încercăm să trăim mai simplu şi mai fericiţi. Am început să oferim cazare în Cluj Napoca, nu pe bani, nu pe troc, aşa am început să învăţăm şi pe alţii să ofere. Oricine e binevenit, tot ce ne dorim este ca ei la rândul lor să nu pună preţ la poarta lor. Într-un an au trecut aproximativ 1000 persoane pe la casa noastră şi au fost ţinute aproximativ 486 evenimente. (…) Oamenii sunt buni fundamental, nu fac lucruri rele.

La eveniment au participat aproximativ 50 persoane, aceştia au împărtăşit diferite seminţe, secrete de grădinărit, reţete tradiţionale cu privire la săpun, prăjituri, sirop de casă.

Comments are closed.