Prezentare publică cu participare internațională la Sebeș

12565598_1100995646601835_1285573500219879137_n

Vineri, 6 mai, ora 19 la Leul de Aur în SALONUL ROȘU, Sebeș va avea loc o prezentare organizată de Asociația PrimaNatura în colaborare cu Grupul de Inițiativă Civică Sebeș, Asociația Inițiativa Civică Reghin, Bankwatch România și Asociația Arnika din Cehia.

Din partea Asociației Arnika vor participa 2 experți toxicologi care vor vorbi despre campania pentru un mediu sănătos pe care au dus-o în Cehia, legislația europeană privind protecția mediului și date concrete despre formaldehidă.
Cons. Matej Man se concentrează asupra substanțelor toxice și a deșeurilor. El este consultant și consilier pentru ONG-uri locale, ajutându-le să participe efectiv la luarea de decizii în special în cazul construcțiilor industriale sau împotriva poluării industriale.
Ing. Jana Vitnerova este unul din conducatorii programului Arnika de conservare a naturii. Timp de mai mulți ani ea conduce campanii locale de combatere a poluării naturii sau împotriva construcției site-ului de eliminare a deșeurilor nucleare.

În cadrul evenimentului se va prezenta:

  • Un scurt istoric despre campania pentru un mediu sănătos dusă de Asociația Arnika în Cehia
  • Legislația europeană privind protecția mediului
  • Informarea despre formaldehidă
  • Sesiune de întrebări și răspunsuri din partea publicului

Organizatori:
Arnika este o organizație non-guvernamentală cehă care unește oamenii în cautarea unui mediu mai bun. Arnika consideră că bogăția naturală este nu numai un cadou, dar, de asemenea, obligația de a o salva pentru viitor. Arnika a fost înființată în anul 2001 și de la înființarea sa până în prezent a devenit una dintre cele mai importante organizații de mediu din Republica Cehă. Activitățile principale se bazează pe trei piloni: implicarea publicului, argumente profesionale și comunicare cu mass-media. Arnika se ocupă cu substanțele toxice și deșeurile, protecția naturii și a copacilor, participarea publicului la procesul de luare a deciziilor.

Bankwatch Romania este o organizație non-guvernamentală care se ocupă cu monitorizarea activităților instituțiilor financiare internaționale (IFI), care operează în regiune și promoveaza mediul, alternative durabile sociale și economice la politicile și proiectele lor. Statut Bankwatch

Grupul de Inițiativă Sebeș este un grup de oameni din Sebeș care s-a format acum 1 an jumate și luptă pentru un aer curat la Sebeș. Acesta s-a format ca urmare a deciziei Kronospan de a construi o nouă instalație de formaldehidă.

Asociația PrimaNatura este o organizație nonguvernamentală, non profit, și apolitică, ce și-a propus să își îndeplinească misiunea urmărind anumite valori în cadrul evenimentelor organizate și a acțiunilor întreprinse: cunoașterea și ocrotirea mediului.

Asociația Inițiativa Civică Reghin este o organizație non-guvernamentală ce are ca scop protejarea dreptului oricărei ființe de a trăi într-un mediu curat, un mediu în care să fie asigurată respectarea LEGII și a CETĂȚEANULUI de către administrația publică locală.

Comments are closed.