Solidaritate din Alba Iulia cu Marşul oamenilor pt climă

           În urma avertizării oamenilor de știință asupra pericolului unei posibile accelerări ale schimbărilor climatice și scăparea acestora de sub control, site-ul pentru petiții AVAAZ a declanșat acţiunea “cea mai importantă petiţie lansată vreodată”, aceasta va fi transmisă participanților summit-ului ONU destinat schimbărilor climatice la care sunt convocaţi pe data de 23 Septembrie toţi liderii lumii.
Ban Ki-moon, secretar general al ONU, transmite urmatorul mesaj: “Acum e momentul pentru acţiune!” Acesta declară de asemenea că deși în agenda politică s-a semnalat o creșterea a importanței schimbărilor climatice, guvernele și oamenii de afaceri nu au reușit să acționeze în ritmul necesar.
Summit-ul din 23 septembrie 2014 are ca rol prezentarea și evidențierea celor mai potrivite idei care ar putea avea cel mai mare impact în favoarea mediului înconjurător.
De asemenea, AVAAZ a organizat pe data de 21 septembrie mișcări de protest la nivel mondial pentru convingerea liderilor spre a accelera trecerea la metode alternative de producere a energiei. Deocamdată, țările care folosesc cel mai mult metode de producere a energiei alternative sunt țări dezvoltate din punct de vedere economic dar și social, astfel incât cetațenilor acestora le este implementată grija față de natură încă de la vârste fragede (Canada, Suedia, Danemarca, Japonia, Germania).
În România, începând cu 2012 există peste 1000 de turbine eoliene care produc 3% din totalul de energie. Printre energiile curate folosite în țara noastră se mai numără și energia solară, care acoperă 12% din total, 1% voltaic, 1% geotermal și 4% microhidrocentrale.
Orașele din România care s-au alăturat mișcării mondiale au fost Bucureşti, Brasov, Cluj, Iași, Satu-Mare, Bârlad, Ploiesti, Târgu-Mures având activități cu specific.
           La Alba Iulia, a avut loc o întalnire a unui grup de voluntari ai campaniei Salvaţi Roșia Montană alături de membrii Asociației PrimaNatura, în semn de solidaritate cu protestatarii din întreaga lume, în cadrul căreia s-au afișat mesaje legate de protejarea naturii, poluare, schimbările climatice, a fost dezbătut şi subiectul încălzirii globale care este responsabilă pentru frecvenţa şi intensitatea catastrofelor naturale la noi în țară şi nu numai, este responabilă de asemenea pentru înmulţirea bolilor şi dăunătorilor din lumea vegetală şi animală, pentru dispariţia iremediabilă a unor specii, dar şi pentru decesele umane de pe mapamond, care tind spre sute de mii de persoane.
                                                                                                                                   Comănici Ana

20140921_145216
20140921_145646
20140921_145917
20140921_152514

One Reply to “Solidaritate din Alba Iulia cu Marşul oamenilor pt climă”